ALLE JULIE MARIANNE SILJE HELEN VERONICA


HOVEDSIDE OM JULIE GRATISDESIGN PORTFOLIO FØLG BLOGGEN

HVERDAGEN SOM MAMMA

18.07.2016 // kl.13:27 // Barn // Ingen kommentarer

- TORSDAG, 5 NOVEMBER, 2015 -
 

Det er ikke til å stikke under en stol at det å få barn forandrer livet totalt. Man er selvfølgelig veldig klar over det på forhånd, men det er allikevel umulig å sette seg inn i situasjonen før man plutselig er der. ​
  

SPONTANITET
Ting tar plutselig mye lenger tid, og det er ikke lenger like lett å kaste seg i bilen for å, for eksempel, rekke butikken som stenger om 15 minutter.


Å REKKE AVTALER
Vi har nok alltid vært av de litt trege, de som gjerne venter litt for lenge før man begynner å gjøre seg klar. Nå er det ikke lenger bare vår egen tid som må beregnes, men også en annen med store behov som skal tas hensyn til. Og når du trodde du var i rute og er på vei ut døra må plutselig en bleien skiftes, alle klærne byttes og det trengs kanskje litt påfyll av mat - og vips var man en halvtime forsinket.


DUSJ OG EGENTID
Jeg har aldri i mitt liv satt så stor pris på å dusje som jeg gjør nå. Før jeg ble mamma var dette noe jeg kunne gjøre når jeg ville, men nå har jeg sjeldent hendene frie og det er ikke like lett å få tatt den lange dusjen som man tidligere tok med største selvfølge. Nå går dusjene i lynets hastighet mens man til en hver tid holder øye med babycallen utenfor dusjen. Når man derimot får muligheten til å stå lenge under det varme vannet, og til og med rekker å peele huden og kure håret - det nytes som aldri før!


 

SØVN
Dette er vel det største samtaleemnet med en liten i hus. Om jeg er heldig kan jeg kanskje få fire timer sammenhengende søvn, men det er ikke hverdagskost. Søvnen blir brutt opp gjerne etter bare en eller to timer hvor det er tid for amming. Når man da er så trøtt at øynene nesten ikke holder seg oppe, er det ikke sjeldent at jeg ender opp med å sove sittende i senga med lyset på mens jeg ammer. Og vips våkner jeg 3 timer senere litt små-svimmel, med stiv nakke og gullet sovende i armene. Om jeg da får lagt han ned i kurven sin fortsatt sovende, og jeg kan legge meg ned og slå av lyset - det øyeblikket nytes. Det at jeg tidligere kunne sove 12 timer i strekk er ufattelig!
 

HUSARBEID OG KLESVASK
Man blir veldig effektiv av å ha en liten baby i hus. Her må ett hvert øyeblikk med ledige hender utnyttes slik at man kan få satt på en klesvask eller tatt ut av oppvaskmaskinen. Jeg opplever faktisk at jeg får gjort minst like mye nå som før - nå presses jeg til å være effektiv kontra før hvor jeg hadde så god tid at jeg like godt kunne gjøre det senere.
 

KJÆRLIGHET, USIKKERHET OG TÅRER
Selv om hverdagen har blitt veldig annerledes er den også helt fantastisk. Utrolig at man kan elske noen så høyt som man kun har kjent en liten stund. Det er helt utrolig å se utviklingen som skjer så fort og den herlige følelsen når han smiler til meg. Alle program som handler om små barn kan få meg til å begynne å gråte, og jeg relaterer meg til de på en helt ny måte. Jeg har aldri før gått så forsiktig i trappen som jeg gjør nå når jeg bærer han i armene mine, eller når vi går ned en bratt bakke holder jeg så hardt i vogna at det verker i hendene. Tanken på at noe fælt skal skje han gjør meg kvalm og når han gråter får jeg vondt langt inn i hjertet. Det er uten tvil en stor forandring å ha blitt mamma, men det er også den største gleden jeg har opplevd og jeg er så stolt av den vakre gutten vår!


#mamma #mammablogg #mammahverdag #barn #baby #babytid #følelser #kjærlighet 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits