ALLE JULIE MARIANNE SILJE HELEN VERONICA


HOVEDSIDE OM JULIE GRATISDESIGN PORTFOLIO FØLG BLOGGEN

AMMEHYSTERI

18.07.2016 // kl.13:58 // Barn // 5 kommentarer

- MANDAG, 7 DESEMBER, 2015 -

Tenk at det mest naturlige i verden skaper så mye oppstyr for tiden? Jeg føler fokuset på dette, og i hvilken grad det er ok å amme offentlig, aldri har vært større.

Dette temaet er noe som opptok meg allerede mens jeg gikk gravid og jeg leste diverse artikler om damer som hadde blitt snakket til og bedt gå å amme på toalettet, fordi de rundt synes det var ekkelt å se at hun matet barnet sitt. Jeg var derfor veldig spent på dette med offentlig amming, og uvitende meg hadde planer om å time slik at jeg matet lille før vi dro, så jeg slapp dette når vi var ute. Lite visste jeg at det ikke er så lett som jeg trodde. Det er ikke noe klokke som styrer når skatten vil ha mat, og det kan til tider være svært hyppig.
Jeg prøver hele tiden å si til meg selv at dette er det mest naturlige i verden, men allikevel er det noe i meg som er redd for å bry de rundt. Redd for å gjøre folk ukomfortable. Det er har blitt mer og mer vanlig å bruke store ammetelt for å ikke vise bitte litt av brystet mens man ammer. Pupper og kropp blir brukt til alt fra å selge hamburgere til biler og flashes på magasinforsider uten at noen bryr seg, men å vise en liten glipp av puppen når man ammer skal være så utrolig ille? For noen år siden var ikke dette et tema en gang, men med sosiale medier, blogger og påvirkningen fra USA kommer også disse tankene mer og mer til oss.

Jeg har heldigvis ikke opplevd noen ubehagelige situasjoner selv, bortsett fra noen blikk, men jeg tar meg allikevel i å bruke mye energi på å skjule meg mest mulig når jeg skal amme, og tenker ofte over hvor mye jeg viser og om de rundt vil føle seg brydd. I begynnelsen kunne jeg til og med ha disse følelsene rundt familie og venner, og spurte om det var ok at jeg ammet, spesielt om vi satt rundt matbordet.

Nå begynner jeg heldigvis å slappe mer av med ammingen. Om noen rundt synes dette er fryktelig ille så får de se en annen vei, er gullet sulten skal han selvfølgelig få mat og ikke på et toalett?

Q: Hva er dine tanker rundt offentlig amming? Har du opplevd noen ubehagelige situasjoner selv?

#mamma #amming #ammehysteri #mammablogg 

5 kommentarer

Silje Helen Sjøthun

18.07.2016 kl.14:06

Er du tilbake på blogg.no? :-D

Julie Husvær Madsen

18.07.2016 kl.14:09

Silje Helen: Ja :) Så holder på å flytte over noen innlegg. PS! Sjekk bloggmailen din :)

Silje Helen Sjøthun

18.07.2016 kl.15:05

Har svart deg :-)

Anett

18.07.2016 kl.16:13

Jeg skulle selv ønske at alle kunne godta offentlig amming ettersom det er så naturlig, og at man ikke burde behøve å lete etter ett "gjemmested" for å gi barnet sitt mat. Så gruer meg litt til jeg er i situasjonene selv, kommer nok til å lage meg ett slikt ammesjal til den tid.

sixblingohboy

18.07.2016 kl.16:57

Amming er både vakkert og høyst nødvendig. Forstår ikke folk i det hele tatt nevner det!! Uff.........Når jeg fikk barn var det ikke så hysterisk, men da var heller ikke internett det samme!

Skriv en ny kommentar

hits