ALLE JULIE MARIANNE SILJE HELEN VERONICA


HOVEDSIDE OM JULIE GRATISDESIGN PORTFOLIO FØLG BLOGGEN

MOMCHALLENGE #7 - RUTINER

22.10.2016 // kl.12:47 // Barn // 8 kommentarer

Hei og god lørdag!
Nå har akkurat Liam Andrés våknet etter en lur i vognen sin ute. Husker jeg synes det føltes så utrygt å ha han sovende ute alene, men etter han begynte i barnehagen har vi sett hvor fantastisk smart det er og hvor mye bedre han faktisk sover - så det har blitt en god rutine hjemme i helgene også. Apropos rutiner - det er nettopp det dette innlegget skal handle om og er temaet i MomsCollective sin 7. MomChallenge.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rutiner er jo egentlig blitt et veldig beskrivende ord for vår hverdag nå de siste to månedene, med mor og far i full jobb og lillegutt i barnehagen.

MORGEN:
Liam Andrés våkner som regel hver morgen rundt 7, da steller jeg han mens Jonathan tar seg av nistesmøring. Klærne hans har jeg funnet frem og barnhagesekken pakket, dagen i forveien. Jeg har forresten skrevet et mer detaljert innlegg om våre morgenrutiner HER.

BARNEHAGEN:
07:30 går vi ut døra og kjører til barnehagen. Det er som regel jeg som leverer i barnehagen og det er en av de koseligste tingene jeg vet om. På barnehagen blir vi møtt av de hyggelige ansatte og det føles alltid så trygt å overlate Liam Andrés til de. Jeg setter Liam Andrés i stolen og gir han frokosten sin før jeg går. Han elsker mat, så når han får maten sin sitter han fornøyd og koser seg, og det aldri noe problem å gå. Jeg slutter på jobb 16:00 og kjører bort i barnehagen som er bare 2 minutter unna. Vi ønsker ikke å gjøre barnehagedagene hans lenger enn nødvendig, og siden jeg er nærmest blir det som oftest jeg som henter. Det er også noe av det koseligste jeg vet om og Liam Andrés lyser alltid opp som en sol når jeg kommer.

MAT:
Når vi kommer hjem fra barnehagen begynner jeg som regel å lage middag med en gang. Om middagen går forholdsvis raskt å lage, spiser Liam Andrés det samme og samtidig som oss. Om det tar tid får han et middagsglass først, siden han er så sliten og sulten etter barnehagen. Han sitter uansett sammen med oss under middagen og får alltid smake på vår mat selv om han har spist.

LEKESTUND:
Etter maten ser vi litt på barne-tv eller leker på gulvet. Liam Andrés pleier å være ganske sliten på dette tidspunktet, så det gjelder egentlig bare å "holde ut" til det er tid for å sove. Han bader/dusjer annen hver dag, og jeg bytter på å ta han med meg inn i dusjen ellers bade han i balja si.

KVELDSSTELL:
Klokka 19:00 er det tid for en stor porsjon grøt før vi skifter til pysj og pusser tenner. Deretter pleier Liam Andrés og ligge i armene til Jonathan og roe ned før han legges. Vi legger han våken og noen ganger kan han bli litt sint og trenge litt ekstra kos eller trygghet, men som regel går det veldig fint og vi kan høre han skravle og tulle i senga si før han sovner.

Her var noen av våre hverdagsrutiner slik de hovedsakelig ser ut. Nå vil jeg gjerne høre deres rutiner. Delta gjerne i ukens challenge du også! Bruk #momchallenge eller send innlegget på mail til momscollective@hotmail.com - så kanskje nettopp ditt innlegg blir delt på momscollective.blogg.no

 

#mammablogg #mamma #familie #barn #rutiner #hverdag #foreldre #barnehage #momscollective

8 kommentarer

Silje Helen Sjøthun

22.10.2016 kl.13:40

Morsomt å lese mer om deres rutiner! Høres ut som om dere har noen gode og trygge rutiner <3

Julie Husvær Madsen

24.10.2016 kl.20:24

Silje Helen Sjøthun: Så koselig at du likte det :)

Christine Drage

22.10.2016 kl.19:44

Kjempe kjekt å lese om rutinene deres, det er viktig å få inn skikkelige rutiner =)

Julie Husvær Madsen

24.10.2016 kl.20:23

Christine Drage: Så hyggelig at du likte innlegget :)

Marianne

23.10.2016 kl.11:51

Så kjekt å lese om deres rutiner :D kjenner jeg er veldig spent på barnehagestart og hvordan Emma Oline kommer til å takle det. Det blir helt sikkert en sliten jente på ettermiddagene her også <3

Julie Husvær Madsen

24.10.2016 kl.20:23

Marianne: Det blir spennende med barnehagestart! hun kommer nok til å trives kjempegodt :)

Martine Ellefsen

24.10.2016 kl.11:08

Så kjekt å lese om :) Har ikke barn selv, men er spennende å se/lese om rutiner osv.

Hvor er den nydelige strikka genseren din fra forresten?

Julie Husvær Madsen

24.10.2016 kl.20:22

Martine Ellefsen: Tusen takk! Den er fra Cubus :)

Skriv en ny kommentar

hits