ALLE JULIE MARIANNE SILJE HELEN VERONICA


HOVEDSIDE OM JULIE GRATISDESIGN PORTFOLIO FØLG BLOGGEN

Barn :

HELGEMODUS

05.02.2017 // kl.18:43 // Barn // 1 kommentar

Da var nok en helg nesten over og en ny uke rett rundt hjørnet. Vi skulle egentlig til Porsgrunn denne helgen, men det passet ikke alikevel. Derfor ble det hjemmehelg på oss, og det har vært veldig deilig å ha noen rolige dager hjemme. Vi har virkelig fått ladet opp denne helgen med lange, late morgner, en tur på senteret i går og en koselig rusletur i dag. 

PS! En ny uke er rundt hjørnet. Last gjerne ned MomsCollectives ukesplanlegger > HER <

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi lot vognen stå igjen på barnehagen denne helgen så for første gang tok vi med oss lillegutt på tur uten vogn, noe som gikk kjempefint og som han synes var veldig gøy. Vi koste oss i snøen, lillegutt fikk gått masse og var skikkelig sliten når vi kom hjem ♥

Håper dere har hatt en fin helg! 

 

#familie #barn #foreldre #mamma #mammablogg #tur #skogtur #eurasier #hund #hundogbarn #natur #skogtur 
 

"Kode for å importere bloggen min til Nouw: 6644637743"

Hønemor på juletrefest

18.01.2017 // kl.20:30 // Barn // Ingen kommentarer

Forrige søndag var vi på juletrefest med barnehagen.

Liam Andrés fikk både gått rundt juletreet og hilst på julenissen. Han koste seg også masse med alle barna - det var kun mammahjertet som kjente litt sug med alle barna som nesten løp han ned, gang på gang. Lillegutt derimot synes det var veldig spennende med alle de store barna som løp rundt. Jeg lukket selvfølgelig hønemoren i meg inne og lot han få lov å leke, men merker jeg er glad for at han daglig oppholder seg på en avdeling for kun ettåringer med litt roligere forhold.


 En festpyntet tøffing ♥

 

#juletrefest #jul #familie #barn #fest #antrekk #barneklær #barneantrekk #outfit #outfitoftheday #foreldre #hønemor #oppdragelse #barnehage #hverdag

Hverdagen

22.11.2016 // kl.20:48 // Barn // 2 kommentarer

Hei og god tirsdagskveld! Her kommer et lite livstegn fra oss. Jeg har kommet helt ut av bloggingen og jeg merker det er vanskelig å komme i gang igjen, men nå tenkte jeg og dele noen ord med dere. 

Jeg vet det er skikkelig klisjé, men dagene flyr. Lillegutt er allerede 15 måneder, han går, babler som en foss, gjør bevegelser til forskjellige sanger, stråler som en sol, sjarmerer alle og er en bestemt liten gutt. Han stortrives i barnehagen og jeg på jobb. Hverdagen er hektisk, men samtidig så fin!
Hverdagen er i stor grad preget av rutiner og det er selvfølgelig rart at vi ser lillegutt så få timer om dagen, men allikevel vet jeg at han har det så utrolig bra i barnehagen. Jeg vet at han blir tatt godt vare på, han får utviklet seg og lekt masse med andre barn. Han opplever så mye mer enn jeg kunne tilbydd han hjemme - så jeg er storfan av barnehagehverdagen. Også bruker vi helgene og kveldene til masse kos og lek sammen.  Nå skal jeg kose meg med en kopp kaffemocca og om en liten time er det tid for siste episode av "gift ved første blikk", som jeg gleder meg til. 

#hverdag #mamma #mammablogg #barnehage #foreldre #familie #rutiner #barn #baby

 

 

Et kaldt første møte

07.11.2016 // kl.20:41 // Barn // 3 kommentarer

På lørdag våknet vi til masse snø. Liam Andrés har aldri opplevd snø så vi var veldig spente på hvordan han ville reagere. Vi kledde på oss lag på lag og tok turen ut. I begynnelsen synes han det var veldig spennende, men med masse klær og høy snø er det ikke lett å røre seg, og vips tippet hele gutten med hode først i snøen. Da var ikke snø noe gøy mer altså, men det gikk heldigvis fort over. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEllers kjøpte vi oss noe morsomt på lørdag; Robotstøvsuger. Vi har jo en stor bamse av en hund som drar med masse bøss inn, og i en hektisk hverdag rekker vi ikke støvsuge annen hver dag. Vi har derfor lenge vært nyskjerrig på robotstøvsuger, og den viste seg å være enda bedre enn forventet. Mr. Robot fjerner både sand og hår, tar godt langs alle hjørner og under sofaen. En super investering som vil gi oss en enklere hverdag. 
 

Nå har vi startet uken i et hus som er ryddig og rent, men vi kan ikke gi Mr. Robot all æren for det. I går passet mamma Liam Andrés noen timer slik at vi virkelig kunne få ryddet og vasket skikkelig. Tiden har ikke strekt helt til i det siste - så det var godt å endelig få kommet i mål med to-do listen. Det er jo en uskreven regel at man kun har barnevakt når man skal bort, men det var faktisk veldig deilig å få noen timer alene hjemme også, og når barnevakten står og tripper er det jo det noen man bør takke ja til en gang i blant. Selv om vi ikke har lyst å gi han fra oss for ofte... 

Nå snakker jeg meg bort her - Håper dere har hatt en fin start på uken! 

#mamma #familie #foreldre #barn #baby #snø #vinter #vinterklær #barneklær #vinterutstyr #robot #robotstøvsuger

MOMCHALLENGE #7 - RUTINER

22.10.2016 // kl.12:47 // Barn // 8 kommentarer

Hei og god lørdag!
Nå har akkurat Liam Andrés våknet etter en lur i vognen sin ute. Husker jeg synes det føltes så utrygt å ha han sovende ute alene, men etter han begynte i barnehagen har vi sett hvor fantastisk smart det er og hvor mye bedre han faktisk sover - så det har blitt en god rutine hjemme i helgene også. Apropos rutiner - det er nettopp det dette innlegget skal handle om og er temaet i MomsCollective sin 7. MomChallenge.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rutiner er jo egentlig blitt et veldig beskrivende ord for vår hverdag nå de siste to månedene, med mor og far i full jobb og lillegutt i barnehagen.

MORGEN:
Liam Andrés våkner som regel hver morgen rundt 7, da steller jeg han mens Jonathan tar seg av nistesmøring. Klærne hans har jeg funnet frem og barnhagesekken pakket, dagen i forveien. Jeg har forresten skrevet et mer detaljert innlegg om våre morgenrutiner HER.

BARNEHAGEN:
07:30 går vi ut døra og kjører til barnehagen. Det er som regel jeg som leverer i barnehagen og det er en av de koseligste tingene jeg vet om. På barnehagen blir vi møtt av de hyggelige ansatte og det føles alltid så trygt å overlate Liam Andrés til de. Jeg setter Liam Andrés i stolen og gir han frokosten sin før jeg går. Han elsker mat, så når han får maten sin sitter han fornøyd og koser seg, og det aldri noe problem å gå. Jeg slutter på jobb 16:00 og kjører bort i barnehagen som er bare 2 minutter unna. Vi ønsker ikke å gjøre barnehagedagene hans lenger enn nødvendig, og siden jeg er nærmest blir det som oftest jeg som henter. Det er også noe av det koseligste jeg vet om og Liam Andrés lyser alltid opp som en sol når jeg kommer.

MAT:
Når vi kommer hjem fra barnehagen begynner jeg som regel å lage middag med en gang. Om middagen går forholdsvis raskt å lage, spiser Liam Andrés det samme og samtidig som oss. Om det tar tid får han et middagsglass først, siden han er så sliten og sulten etter barnehagen. Han sitter uansett sammen med oss under middagen og får alltid smake på vår mat selv om han har spist.

LEKESTUND:
Etter maten ser vi litt på barne-tv eller leker på gulvet. Liam Andrés pleier å være ganske sliten på dette tidspunktet, så det gjelder egentlig bare å "holde ut" til det er tid for å sove. Han bader/dusjer annen hver dag, og jeg bytter på å ta han med meg inn i dusjen ellers bade han i balja si.

KVELDSSTELL:
Klokka 19:00 er det tid for en stor porsjon grøt før vi skifter til pysj og pusser tenner. Deretter pleier Liam Andrés og ligge i armene til Jonathan og roe ned før han legges. Vi legger han våken og noen ganger kan han bli litt sint og trenge litt ekstra kos eller trygghet, men som regel går det veldig fint og vi kan høre han skravle og tulle i senga si før han sovner.

Her var noen av våre hverdagsrutiner slik de hovedsakelig ser ut. Nå vil jeg gjerne høre deres rutiner. Delta gjerne i ukens challenge du også! Bruk #momchallenge eller send innlegget på mail til momscollective@hotmail.com - så kanskje nettopp ditt innlegg blir delt på momscollective.blogg.no

 

#mammablogg #mamma #familie #barn #rutiner #hverdag #foreldre #barnehage #momscollective

Første tur på hytta

17.10.2016 // kl.22:33 // Barn // 1 kommentar

Hei og god mandag! Håper dere har hatt en fin start på uka.

I går kveld kom vi hjem etter en veldig koselig helg på fjellet. Foreldrene til Jonathan har kjøpt seg hytte på Rauland og vi har kost oss så masse. Superfin hytte med flott beliggenhet i nydelige omgivelser! Her gleder vi oss til å tilbringe masse tid fremover og skape mange flotte minner! På søndag fikk vi også se den første snøen legge seg på bakken, så sannsynligheten er stor for at vi møtes til snøkledd landskap neste gang vi skal opp dit. Vi har forhåpentligvis mange flotte skiturer foran oss både på langrenn og slalåm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

PS! Nå er vi i gang med ny challengemomscollective, så ikke glem å ta en titt HER og husk at du også kan delta ? så kanskje innlegget ditt blir delt på momscollective.blogg.no

 

#hytte #hyttetur #familie #barn #mamma #mammablogg #fjell #Rauland #foreldre #tur #fjelltur #Eurasier

MOMCHALLENGE #6 - THROWBACK

04.10.2016 // kl.20:40 // Barn // 2 kommentarer

Da er vi i MomsCollective tilbake med ny challenge og denne uken ser vi tilbake, mimrer om de små, deler minner og erfaringer.Det er egentlig helt sykt hvor fort man glemmer. Når man ser utviklingen rett foran øynene, skjer den så gradvis at man ikke legger merke til det. Jeg klarer nesten ikke huske at han har vært så liten, skjør og hjelpesløs. Nå har vi en aktiv, bestemt og blid gutt, og det er tydelig at han ikke er en liten baby lenger. Han har utviklet seg så masse, men det har virkelig jeg gjort også. Jeg husker hvor mye usikkerhet det var. Fikk han i seg nok mat? Hadde han på seg nok klær? Hvordan skulle vi få han til å sove? Når skulle vi innføre faste rutiner? Jeg googlet og googlet, leste og leste. Det er så mange meninger, så mange studier og så mange forskjellige løsninger. Om man ikke føler seg usikker nok fra før blir det ikke mindre av å google eller spørre andre om råd. Alle mener forskjellig, har forskjellige erfaringer og ikke minst - alle barn er forskjellige.Det er ikke lett å vite hva man skal gjøre når alt er nytt, men en ting jeg ville sagt til meg selv er slapp av, nyt tiden og ikke stress med verken rutiner eller søvn. Det går seg til. Du kommer ikke til å måtte amme han i søvn til han er 14 år, det er bare en periode nå hvor han trenger ekstra trygghet og nærhet.Tiden går fort det er det ingen tvil om. Nå er han allerede 13 måneder og har begynt sin 2. måned som barnehagegutt. Hverdagen er i gang for alvor, men den er så fin ♥


PS! Delta gjerne i ukens challenge du også! Bruk #momchallenge eller send innlegget på mail til momscollective@hotmail.com - så kanskje nettopp ditt innlegg blir delt på momscollective.blogg.no

#mamma #mammablogg #hverdag #throwback #barn #baby #familie #foreldre #momscollective

Herlig høstdag

25.09.2016 // kl.20:33 // Barn // 3 kommentarer

I dag har jeg kost meg skikkelig med guttene mine! Etter en rolig morgen hjemme, tok vi oss en tur ned til elva i det nydelige været. Kokos løp i hundre og Liam Andrés krabbet rundt og utforsket. Lua og skoene til Liam Andrés er forresten noen av innkjøpene jeg fant til han i går. Så fine ♥

Her er et lite bildedryss fra en herlig dag med den fine familien min. OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 


 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Q: Har dere hatt en fin helg?
 

#familie #høst #tur #barn #eurasier #foreldre #mamma #mammablogg

Storshopping

24.09.2016 // kl.21:01 // Barn // 1 kommentar

Nå merkes det godt at sommeren er over og at vi går mot vinteren. I dag dro derfor mamma, Liam Andrés og jeg på en skikkelig handletur, og fylte opp garderoben til lillegutt med blant annet varme sko, jakker, lue og votter. Vi fant så masse fint og rimelig på H&M og Kappahl, også investerte vi i noen skikkelig gode, varme og vanntette støvler. Tenkte å vise dere bilder i morgen. 
Jeg hadde også behov for å fornye min egen garderobe og fant et par nye bukser, topper, veske og sko. Kan ikke huske sist jeg kjøpte klær til meg selv, så det trengtes. 

Etter storshoppingen møtte vi Jonathan og bestemoren min, og avsluttet dagen med en god middag på Jordbærpikene. De har så fantastisk god Club Sandwich! ♥

Nå står tv-en, sofaen og Smash-posen på planen resten av kvelden... Ønsker dere en flott helg videre ♥

 

#mamma #mammablogg #shopping #new #newin #jordbærpikene #barn #barneutstyr #familie #barn #foreldre

Våre morgenrutiner

24.08.2016 // kl.21:10 // Barn // 5 kommentarer

I går fikk Liam Andrés vaksine igjen, og han våknet derfor i dag med feber - noe som ikke var så uventet etter han hadde fått vaksine. Derfor ble det hjemmedag på Liam Andrés og meg i dag. Vi prøvde oss en tur innom jobben i håp om at han kanskje skulle ta seg en dupp i vogna si, mens jeg fikk gjort unna noen hastesaker, men det var ikke lillegutt enig i. Etter mange trillerunder på parkeringsplassen måtte vi bare gi opp og dra hjem. Nå sover han i hvert fall i senga si, og vi krysser fingrene for å våkne til en fornøyd og feberfri gutt i morgen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Nå er vi halvveis inn i 3. barnehageuke og vi har ganske raskt kommet oss inn i nye morgenrutiner. Derfor tenkte jeg å dele våre morgenrutiner med dere, så dere kan få ett innblikk i hvordan vi har valgt å fordele oppgavene på morgenen, og kanskje du kan plukke opp noen tips også...?

06:00: Vekkeklokken min ringer og etter et par slumre-runder står jeg opp og ordner meg. Jeg prøver å dusje på kvelden, i hvert fall om jeg skal vaske håret, så jeg slipper å bruke masse tid til det på morgenen.

06:15 - 07:00: Liam Andrés våkner som regel en gang mellom denne tiden. Jonathan står opp når Liam Andrés våkner og de legger seg på sofaen og koser.

07:00: Jeg er ferdig ordnet, og tar med meg Liam Andrés på badet og steller han for dagen. Jonathan setter ut Kokos, ordner seg og smører nister.

07:20: Liam Andrés er ferdig stelt, jeg setter han i stolen sin og han koser seg med Nickelodeon jr på tven, mens jeg ser over barnehagesekken hans og pakker de siste tingene våre.

07:30: Kjører til barnehagen. Jeg leverer han som oftest på morgenen og Jonathan henter han på ettermiddagen.

Det var en typisk morgen hos oss. Det jeg synes er så utrolig deilig med denne løsningen er at jeg alltid får den tiden jeg trenger til å ordne meg selv, uavhengig av om Liam Andrés våkner før eller senere enn vanlig. Derfor trenger jeg kun å tilpasse tiden min til at jeg skal være ferdig med meg selv til kl. 7, og ikke ta hensyn til at Liam Andrés kan våkne tidligere enn han pleier. Det er også veldig deilig for guttene å få en rolig start på morgenen med kos på sofaen.
 

Q: Hvordan er deres morgenrutiner? Hva er viktig for deg/dere for å få en fin start på dagen?

 

#hverdag #mamma #mammablogg #familie #barn #morgen #morgenrutine #morgenrutiner #rutiner #tips #baby #barnehage 

Din første bursdag

20.08.2016 // kl.21:51 // Barn // 12 kommentarer

Da var huset ryddet, beina slengt i sofaen og lillegutt i drømmeland etter en veldig fin dag. 

I dag ble den skjønne lille gutten vår 1. år! Ett år siden vi var på sykehuset med denne lille, nye skatten. Ett år siden vi som stolte foreldre trillet ned og viste frem Liam Andrés til de spente besteforeldrene sine, og ett år siden hele vår verden ble endret. Nå sitter vi her med et sjarmtroll på ett år. En blid og bestemt liten barnehagegutt! Ja ingen tvil om at hverdagen vår var veldig annerledes for litt over ett år siden, men som vi koser oss og vi er så stolte ♥


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dagen startet med en skikkelig kosestund på sofaen for Liam Andrés og mamma før vi ryddet huset, bakte kake, Liam Andrés fikk slikkepotten med sjokoladekrem og huset fyltes av nærmeste familie og faddere. Lillegutt har hatt en superfin første bursdag med masse oppmerksomhet og gaver, også hører det jo med at man må få spise kake selv når man er ett år, så det har han gjort - med hele seg! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#mamma #mammablogg #familie #foreldre #barn #baby #hverdag #bursdag #bursdagsgutt #gaver #kake #bursdagsfest #fest #selskap #feiring

MomChallenge #3 - Favoritter i klesskapet

19.08.2016 // kl.12:22 // Barn // 3 kommentarer

Hei og god fredag! 
I dag nyter jeg dagen hjemme med lillegutt siden det er planleggingsdag i barnehagen. 
Han ligger for øyeblikket og sover ute i vogna si (barnehagen har gitt han noen gode rutiner), mens jeg sitter inne og er klar for å svare på denne ukens #MomChallengeMomscollective.blogg.no

Denne uken viser vi dere våre favoritter fra klesskapet. Mine første favoritter er disse to nydelige settene. Det til venstre er strikket av moren til Jonathan, Liam Andrés sin farmor, og det til høyre av hans tippoldemor. De er så nydelige er blitt brukt masse. Spesielt jakken og genseren. Veldig praktisk som ytterplagg på kjølige høstdager. Nå begynner de dessverre å bli små, men jeg var nødt til å ta de med uansett. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denne jakken fikk Liam Andrés av søsteren min i julegave. Den er så utrolig fin og har blitt brukt masse, og som genseren og jakken over, er denne også brukt masse som ytterjakke. Luen er også en stor favoritt, som dessverre begynner å bli trang - så vi må nok snart på jakt etter en ny. Til slutt vil jeg vise dere mine absolutte praktiske favoritter. Buksene fra Lindex er helt fantastiske og vi har hatt denne typen bukser helt fra han var nyfødt. De selges også fast på "3 for 2"-tilbud - å få mer for pengene er alltid kjekt! En annen favoritt er disse smekkene fra IKEA. De selges i 3 pk til kun 39,- og har fleece på baksiden slik at de holder seg tørre lenge. Vi benytter sikkert 3 smekker daglig, så vi har en hel haug av disse. 

Det var noen av mine favoritter fra klesskapet. Håper dere likte de! 

PS! Delta gjerne i ukens utfordring dere også ved å vise oss deres favoritter fra klesskapet i et innlegg. Bruk #momchallenge eller send innlegget på mail til momscollective@hotmail.com - så kanskje nettopp ditt innlegg blir delt på MomsCollective.blogg.no


#mamma #mammablogg #barn #baby #klesskap #barnetøy #babytøy #klær #barnemote #familie #foreldre #momchallenge

EN STOR DAG

15.08.2016 // kl.17:51 // Barn // 10 kommentarer

Hei og god mandag!

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra jobb, ukas første dag er nesten over og Liam Andrés er i gang med sin 2. uke i barnehagen. Jeg leverte han i dag og det går fortsatt like fint. At dagene er mer krevende med mange inntrykk er det ingen tvil om, når jeg kom inn døra ble jeg møtt av to gutter som sov ved siden av hverandre på sofaen. Hverdagen med barnehage og jobb er slitsomt både for far og sønn ♥ Jeg satt hele veien hjem og gledet meg til å komme hjem til masse kos, men dette var da også en koselig ting å bli møtt med - kosen får jeg få etterpå. 


På lørdag er det forresten en stor dag - Liam Andrés blir ett år! Herlighet tenk at han er ett år allerede! Da blir det bursdagsfeiring med nærmeste familie og faddere. Hadde egentlig lyst å be inn hele familien, men det kan bli litt mye for en ettåring. Vi får heller ha større feiringer når han blir eldre. 
Men bursdagsfeiring skal det bli uansett og jeg gleder meg til å ordne til ettårs-bursdag! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå skal jeg lage middag også får jeg snart vekke gutta! 

Ønsker dere en flott uke, og snart kommer det ny #MomChallengeMomsCollective! Husk at du også kan delta, så kanskje nettopp ditt innlegg blir delt på MomsCollective!
 

Q: Har du noen spennende planer denne uka?

 

#mamma #mammablogg #familie #foreldre #barn #baby #bursdag #barnehage #jobb #hverdag #blogg #bloggutfordring 

MomChallenge #2 - Barnets favoritt

11.08.2016 // kl.18:06 // Barn // 3 kommentarer

Da er vi i gang med den 2. MomChallengenMomsCollective,
og denne ukens tema er "Barnets favoritt". 

Liam Andrés har egentlig ingen klar favoritt når det kommer til leker, bamser eller liknende. Det meste kan lekes med og en brusflaske kan være like så spennende som de flotteste leker. Det som derimot alltid er like fasinerende er Kokos - hunden vår. 

Om vi nevner Kokos begynner Liam Andrés å lete rundt i rommet med blikket, setter vi han ned på gulvet krabber han i hundre mot Kokos, og om vi f.eks skal gi han mat og Kokos er i nærheten er ikke maten særlig spennende mer. Nå har han også lært seg å si Kokos, så når han hører klørne treffer gulvet begynner han å kikke seg rundt å si "Kookoos, Kookoos..." - Hihi så søtt å høre på ♥ 

Kokos er jo verdens snilleste, men vi er nødt til å skille de litt siden Liam Andrés kan bli litt hardhendt. Han blir derimot flinkere og flinkere til å klappe og ikke lugge. Så det blir spennende å se fremover. Jeg er helt sikker på at de to kommer til å få mye glede av hverandre. Vi ser jo allerede at Kokos også er veldig nyskjerrig på Liam Andrés. 

Nå er jeg spent! Hva er barnet ditt sin favoritt? 
Delta gjerne i ukens challenge du også ved å svare på spørsmålet i et innlegg og merk det med #momchallenge, eller send innlegget på mail til momscollective@hotmail.com - så kanskje nettopp ditt innlegg blir delt på momscollective.blogg.no


#mammablogg #mamma #barn #baby #hund #hundogbarn #momscollective #momchallenge #familie

Barnehagegutt

10.08.2016 // kl.14:35 // Barn // 4 kommentarer

Og vips har vi en barnehagegutt i hus!Barnehagetilvenningen har gått veldig bra og Liam Andrés storkoser seg! Den 3. dagen med tilvenning er ferdig, og allerede i går var han alene i barnehagen uten oss. I følge planen barnehagen hadde lagt opp var det egentlig først i dag vi skulle trekke oss tilbake, men etter en times tid i går dro vi en tur, siden han virket så trygg. I dag leverte vi han 9 og hentet han igjen 14, uten noe problem. En god følelse å se hvor lett han tar det, men også en merkelig følelse å gå fra han.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Han leker og skravler masse. En veldig tillitsfull og sosial gutt som henvender seg til både barn og voksne. Han er foreløpig den yngste på avdelingen, men det ser ut til å gå veldig bra, og han har allerede fått seg en venn. I går satt de plutselig på gulvet og holdt rundt hverandre og koste. Hihi ♥ 

Det blir spennende å se videre hvordan det går, om han fortsetter å være så trygg eller om det kommer en liten reaksjon etterhvert.

Q: Noen andre som har hatt barnehagetilvenning? Hvordan har det gått?
 

#barnehage #barnehagetilvenning #barn #mamma #baby #mammablogg #hverdag #barnehagesekk #foreldre #familie 

En flott og personlig dåpsgave

07.08.2016 // kl.11:13 // Barn // 8 kommentarer

God søndag! Første jobbuke, etter over et år hjemme, er gjennomført. Det var veldig hyggelig å se igjen alle og deilig å jobbe litt igjen. Gutta har også kost seg denne uken, og nå er vi klar for barnehagestart i morgen. Barnehagen har laget et flott oppstartsprogram, og om alt går etter planen skal vi ha 3 innkjøringsdager før han skal ha sin første ordentlige dag på torsdag. Det blir spennende å se hvordan han trives. Han er heldigvis veldig trygg på fremmede, så jeg ser for meg at det skal gå fint, men man vet jo aldri. Noen spennende dager har vi i hvert fall foran oss!

Nå tenkte jeg å vise dere en veldig flott gave Liam Andrés fikk til dåpen sin 10. januar. Hvor flink er ikke søsteren min, Eline? Denne flotte stolen er håndmalt! Hun har tydeligvis fått noen gener som ikke ble delt med meg...
En skikkelig kreativ og flott gave som Liam Andrés kommer til å ha masse glede av fremover. 

 

#dåp #barnedåp #dåpsgave #mammablogg #barn #familie #DIY #barnehage #barnehagestart #barneutstyr 

MomChallenge #1 - 8 kjappe

03.08.2016 // kl.19:43 // Barn // Ingen kommentarer

Da er vi i gang med vår første MomChallengeMomsCollective.
Denne uken vil dere bli litt bedre kjent med oss via "8 kjappe"

1) Barnet mitt akkurat nå
Akkurat nå ligger Liam Andrés og sover ved siden av mammaen sin på sofaen, sliten etter en morsom dag hjemme med pappa. Han er allerede blitt over 11 måneder og er en skikkelig energisk, "skravlete" gladgutt.2) Hvordan har dere gjort det i forhold til foreldrepermisjon?
Jeg tok først ut min permisjonsperiode og fellesperioden. Når min permisjon var over i slutten av april gikk Jonathan ut i permisjon og jeg over i ulønnet permisjon, slik at vi fikk en lang og koselig sommer sammen. Jonathan er lærer så derfor gikk hans permisjon over i ferie, og han har utsatt de resterende to ukene til våren.

3) Beskriv barnet ditt med 3 ord
Blid, nysgjerrig og sjarmerende.
 

4) Dette ble annerledes enn jeg forventet mens jeg gikk gravid
Mens jeg gikk gravid så jeg for meg alle de tøffe antrekkene jeg skulle kle han opp i, og jeg hadde skapet fult av søte heldresser, kule bukser og gensere. Jeg innså derimot fort at det var myke bodyer og joggebukser som ble mest brukt - både behagelig og praktisk. Jeg hadde vel heller ikke sett for meg at jeg ville tilbringe de fleste dagene hjemme i joggebuksa med håret i en knott..
 

5) Hvordan kom dere frem til barnets navn?
Siden Jonathan heter Jonathan Andrés ønsket vi (spesielt jeg) å ha med Andrés i navnet. Jeg synes det er så koselig å ta med litt av Jonathans Colombianske bakgrunn videre. Å finne navn 1 var derimot vanskeligere, spesielt siden Jonathan jobber som lærer og hadde en preferanse til alle navn jeg foreslo. Vi falt begge for navnet Liam, og synes det var kort nok til at det ikke ble tungt med Andrés bak, siden vi ønsket å bruke begge navnene i hverdagen. Nå sier vi alltid Liam Andrés og det passer han perfekt!
 

6) 3 barneprodukter du ville anbefalt til en gravid venninne
- Vognen Babyzen yoyo - den er helt fantastisk på reise, butikken eller på besøk om man ikke ha barnestol.
- Joggebuksene til Lindex. De selges fast på "3 for 2"-tilbud og er helt fantastiske
- Bleiene til Rema 1000. Billige og kjempebra!

7) 3 "fun facts" om Liam Andrés
- Liam Andrés kan si pappa, mamma og Koko (For Kokos)
- Liam Andrés elsker oppmerksomhet og "skravler" med alle når vi f.eks er i butikken
- Når vi sier "Er du sterk?" til Liam Andrés knytter han hendene, spenner hele kroppen, viser undertennene og rister - for å vise hvor sterk han er. Hihi verdens søteste lille raring ♥

8) Det beste Liam Andrés vet er
Smoothie, brødskive med leverpostei, vannflaska si og alt vi spiser.

 

PS! Delta gjerne i ukens challenge du også!
Besvar spørsmålene over og bruk #momchallenge i innlegget eller send innlegget på mail til momscollective@hotmail.com - så kanskje nettopp ditt innlegg blir delt på momscollective.blogg.no


#blogg #bloggchallenge #bloggutfordring #mammablogg #momscollective #momchallenge #familie #barn #gravid #graviditet #hverdag #permisjon #barneprodukter #babyprodukter #baby

5 ting jeg vil savne med permisjonstiden

01.08.2016 // kl.19:25 // Barn // 4 kommentarer

I dag har jeg hatt min første dag tilbake på jobb og permisjonstiden er offisielt over. Med det er det en del ting jeg innser at jeg kommer til å savne. I dette innlegget har jeg samlet 5 ting jeg kommer til å savne med permisjonstiden.


♥ MORGENSTUND
Jeg elsker morgenstundene med Liam Andrés. En trøtt liten gutt som sitter rolig i fanget til mammaen sin og koser. Disse rolige morgenstundene kommer jeg til å savne nå når morgenene vil bli litt mer hektiske fremover.


♥ MILEPÆLER
Frem til nå har jeg vært sammen med Liam Andrés hver dag siden han ble født, mange timer om dagen. Jeg har opplevd hans første ord, se han snu seg, sette seg, reise seg - ja alle milepælene. Nå vil jeg derimot være borte fra han over 8 timer om dagen, og det er ikke til å skyve under stol at jeg vil gå glipp av mye fremover. Kanskje han til og med vil ta sine første skritt i barnehagen...


♥ RO
Å være hjemme når andre er på jobb betyr at man kan velge å dra ut når det er lite folk. Vi har derfor hatt mange koselige turer på senterne mens det er rolig og lite folk. Ruslet rundt, sett i butikker og spist mange gode lunsjer.


♥ FAMILIETID
Rolige morgner, trilleturer, lekestunder og null stress. Det har ikke vært mye å rekke dette året og vi har hatt masse tid sammen. Vi har også vært så heldige at Jonathan har vært hjemme med oss siden mai - så vi har hatt masse koselig familietid sammen.


♥ LILLEGUTT
At permisjonstiden er ferdig betyr ikke bare at jeg skal tilbake på jobb, men også at lillegutt begynner å bli en stor gutt. Babytiden er over og vi har snart en ettåring i hus! En fantastisk blid og sjarmerende godgutt, men det er rart at jeg ikke lenger har en liten baby.


 

Selv om det er mye jeg vil savne er det også masse spennende å se frem i mot. Det var utrolig koselig å være tilbake på jobben og deilig å gjøre litt annet igjen. Permisjonstiden har vært fantastisk, men det er også godt å komme ut av boblen og tilbake til hverdagen.

 

Q: Hva kommer du til å savne / hva savner du med permisjonstiden?

 

#permisjon #permisjonstid #blogg #mammablogg #mamma #familie #jobb #hverdag #baby #barn

Å STOLE BLINDT PÅ TEKNOLOGI

27.07.2016 // kl.15:45 // Barn // 4 kommentarerPå morgenen i dag opplevde jeg noe veldig ubehagelig som fikk meg til å føle meg som verdens dårligste mor...

Jonathan og jeg har soverom oppe mens Liam Andrés sover nede, noe som fungerer veldig bra siden jeg har babycallen på nattbordet og våkner av det minste lille knirk. I dag derimot våkner jeg av svak babygråt og ser på babycallen som er helt stille. Den må ha gått tom for strøm i løpet av natten, for jeg sjekker den sikkert 10 ganger før jeg legger meg, siden det er nettopp det vi opplevde i dag jeg frykter mest.

Jeg våkner i hvert fall av babygråt uten babycall og løper ned på rommet til lillegutt hvor det står en veldig sint og sliten gutt i senga si. En skikkelig grusom følelse; har han vært våken lenge, eller våknet jeg fort...? Jeg aner ikke.

Jeg tok han opp i armene mine og bar han over til sofaen hvor vi koste masse og sovnet sammen et par timer til.
Huff jeg får helt vondt i hjertet mitt av tanken på at han kanskje har vært våken lenge uten at jeg har hørt han ♥

 

#baby #mamma #mammablogg #søvn #natt #søvnrutiner #babycall 

Den siste uken med LA

25.07.2016 // kl.12:05 // Barn // 2 kommentarer

Nå har det begynt å krible litt i kroppen og jeg begynner å kjenne på følelsen av at jeg skal tilbake på jobb om bare en uke.
Det er en litt spent og smånervøs følelse av å ikke lenger få nyte dagene med den herlige gutten vår, og at jeg fremover bare vil se han noen få timer om dagen. Etter å ha vært hjemme i over ett år skal jeg nå overlevere stafettpinnen til Jonathan, og guttene skal kose seg sammen noen dager før Liam Andrés begynner i barnehagen 8. august.

Denne uken skal jeg nyte med de fine guttene mine, også starter hverdagen igjen til mandag. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Som dere ser er jeg forresten tilbake på blogg.no. Jeg trivdes godt på Nouw og synes de hadde mange gode løsninger, men det er andre spennende grunner til at jeg nå er tilbake, og det deler jeg med dere snart.

Jeg har flyttet over noen av blogginnleggene mine fra Nouw, men om du ønsker å lese mer er det bare å ta en titt HER.

 

#mamma #permisjon #mammapermisjon #hverdag #mammablogg #barn #baby

UPDATE

18.07.2016 // kl.16:10 // Barn // 1 kommentar

- SØNDAG, 20 MARS, 2016 -

7 MÅNEDER:
I dag er Liam Andrés allerede 7 måneder! Den nydelige og blide gutten vår 💙Jeg tror ikke det er en tid i livet man føler så mye på hvor fort tiden går som når man har små barn.


BABYZEN YOYO:
Vi håper å få til en sydentur til sommeren og har derfor kjøpt en ny trille til Liam Andrés. Babyzen Yoyo er så utrolig praktisk fordi den kan gå som håndbagasje på fly. Den er også utrolig lett å slå opp og sammen. Vi fikk testet den en tur i byen i går og den er helt fantastisk.
 

BARNEHAGEPLASS:
Liam Andrés har fått barnehageplass på den barnehagen vi ønsket, og begynner i barnehagen 8. august. Det blir veldig spennende, men er heldigvis enda en god stund før jeg må "gi han fra meg".
 HVERDAG:
Merker godt at vi begynner å få en stor gutt i hus. Han krever mer og mer av oss mens han er våken, og vi kan ikke lenger legge han ned på gulvet og se en annen vei. Nå åler han ser rundt og det er nok ikke lenge før han begynner å krabbe. Vi må nok snart starte med litt babysikring av huset.
 

MAT & SØVN:
Når det kommer til søvn har vi jo hatt litt utfordringer når det kommer til Liam Andrés. Han har våknet mange ganger hver natt, helt siden han ble født, for å ammes. Det har kun vært for litt mat og kos også har han sovnet igjen med en gang. Vi har jo ikke hatt noen direkte våkenetter og vært heldige sånn sett, men jeg har allikevel ikke hatt en eneste natt med sammenhengende søvn på 7 måneder. Når vi var på 6 måneders kontroll mente helsesøster at grunnen til at han våkner så ofte er fordi han ikke spiser nok på dagtid. Vi ble derfor anbefalt å øke mengden fast føde på dagtid, og at det mest sannsynlig ville føre til mer sammenhengende søvn på natten. Nå får han faktisk 4 måltider om dagen; 3 grøtmåltider og 1. halvt middagsglass, og det begynner å gi utslag på nattesøvnen. Han våkner fortsatt noen ganger, men det er en tydelig forbedring. Så om man har barn over 4 måneder som sover dårlig om natten kan større mengde fast føde på dagtid være verdt å prøve.
 

NATTRUTINER:
Vi har kommet inn i gode nattrutiner og det er så godt. Jonathan har ansvaret for nattstellet og det starter med en posjon grøt før de går på badet og skifter bleie, tar på pysj og pusser tennene. Deretter går de opp og Liam Andrés legges. Det er så godt at han finner søvnen selv nå og kan legges våken. Vi må bare finne en løsning for å holde fast dynen fordi Liam Andrés drar den over hodet hele tiden. Så Jonathan flyr ut og inn på rommet og legger den på plass frem til han har sovnet.


 

INSTAGRAM:
Om du ønsker litt hyppigere oppdateringer fra vår hverdag er det veldig hyggelig om du vil følge meg på instagram; @missjuliehm

 

#barn #baby #7måneder #babyzen #babyzenyoyo #mamma #mammablogg #barnehage #nattrutiner #rutiner #hverdag

MIN FØRSTE MORSDAG

18.07.2016 // kl.15:57 // Barn // 1 kommentar

- TIRSDAG, 16 FEBRUAR, 2016 -

På søndag var det Morsdag og Valentines, og kunne for første gang feire at jeg nå har den nydelige tittelen mamma. En tittel som innebærer så mye kjærlighet, glede og kos, men samtidig også utfordringer og usikkerhet. Mammarollen kommer ikke med en fasit, man må ta en dag av gangen og gjøre så godt man kan. Rådene er mange, men man må også forstå at alle barn er forskjellige, og det som fungerer for noen gjør ikke det for andre. Jeg kan til tider google meg helt bort etter svar, men jeg må lære meg å stole på følelsene mine enda mer og gjøre det som føles rett. Jeg er i hvertfall den heldigste i verden som kan kalle meg mammaen til Liam Andrés - vår lille sjarmør og solståle 💙

Jonathan (og Liam Andrés) hadde virkelig slått på stortromma når det kom til gaver: I morsdagsgave fikk jeg "verdens beste mamma"-kopp og kalender med fine "mamma-sitater", og i valentines-gave fikk jeg parfyme og sjokolade. Ingen tvil om at jeg er en heldig jente ❤Q: Hvordan feiret dere morsdag / valentines? Fikk du noe fint?

#mamma #mammablogg #morsdag #valentines #morsdagsgave #valentinesgave #sjokolade #gave 

DA DU KOM TIL VERDEN

18.07.2016 // kl.14:32 // Barn // Ingen kommentarer

- ONSDAG, 3 FEBRUAR, 2016 -

Helt siden jeg var liten har jeg synes fødsler har vært skremmende og umenneskelig, og tanken på å gjennomgå noe slikt har skremt vettet av meg. Det er nok av skrekkhistorier der ute og det er litt derfor jeg ønsker å dele min historie, og fortelle dere om dagen verdens vakreste lillegutt kom til verden.

Fra dagen jeg fant ut at jeg var gravid og frem til fødselen er det en ting som var gjennomgående i alle samtaler jeg hadde om fødsel. Jeg skulle ha epidural og den skulle settes så fort det var mulig. Jeg ville ikke oppleve det alle beskrev som en ?nær døden opplevelse?. Jeg ville ikke vente med smertestillende til jeg nådde toppen av smerteskalaen eller risikere å havne i mitt verste mareritt, nemlig at jeg ville ha epidural, men at det var for sent eller at anestesilegene var opptatt.Tanken på å ligge i de verste smertene og ikke ha muligheten til å stoppe de skremte vettet av meg, så min plan var enkel. Jeg skulle ha epidural så fort det var mulig, og dette beskrev jeg veldig tydelig i brevet jeg skrev med tanker og ønsker rundt fødsel, som jeg skulle ha med meg til sykehuset.

Onsdag 19. august begynte jeg å kjenne litt murringer i magen, men jeg visste det var vanlig med litt ubehag mot slutten av en graviditet. Termindatoen var 23. august og vi hadde store forhåpninger om at vi ikke måtte gå mange dager over, og disse murringene gav oss et håp om at det ikke var så mange dagene til vi skulle få møte lillegutt.

Jonathan dro på jobb, mens jeg stod opp og dro til moren min. Når jeg kom til mamma la hun fort merke til at magen min var så stor. Jeg var egentlig ganske liten gjennom hele graviditeten og opplevde faktisk bare et par uker før termin at folk ikke helt turte å spørre om jeg var gravid, fordi de var litt usikre. Uansett, denne dagen var magen større enn noen sinne, og vi synes det var gøy at jeg også "endelig så ordentlig gravid ut".


- Fra 19. august 2015 -

Senere dro vi en tur på senteret før jeg skulle møte et par venninner på café. Mens vi var på senteret merket jeg at murringene begynte å bli noe sterkere, og etter litt merket jeg at de kom i en slags rytme.
Kunne det være rier? Det var jo ikke så vondt?
Uansett hva det var, var det lurest å dra hjem og slappe av, så jeg avlyste caféturen.

Mamma ble med oss hjem, vi spiste middag og slappet av. Klokken var nå rundt halv seks og takene i magen kom jevnt og trutt. Etter litt begynte vi å telle takene med en rieteller på telefonen, og det viste seg at de kom med 10 minutters mellomrom og varte i ca ett minutt. Jeg vil ikke kalle det dirkete vondt, mer ubehagelig. Jeg slappet av på sofaen og pustet rolig, mens Jonathan styrte rietelleren. Det var en tydelig rytme på det vi begynte å skjønne måtte være rier. De ble sterkere og kom hyppigere. Derfor fikk jeg etter hvert pappa til å komme og hente Kokos, for mye tydet på at denne kvelden ville ende på sykehuset. Jeg husker jeg synes det var en spennende form for smerte, og jeg var ikke redd. Jeg tenkte at hver rie betydde at vi var ett skritt nærmere å møte lillegutt, og jeg klarte å slappe av i kroppen og puste rolig hver gang det kom en ny rie. Etter hvert som riene kom hyppigere pakket jeg ferdig baggen og tok meg en dusj. Vi ringte sykehuset i 23 tiden. Damen sa vi kunne komme for en sjekk om jeg følte for det, men vi måtte være forberedt på at vi sikkert ble sendt hjem igjen siden jeg var 1. gangs fødende og det pleier å ta lang tid. Vi ønsket uansett å dra til sykehuset for å få en pekepinn på hvordan ting lå an.

På sykehuset ble vi møtt av en hyggelig jordmor. Vi fortalte hvordan kvelden hadde vært, og til tross for kramper i magen hadde jeg det bra. Jordmoren sa vi ikke måtte ha for store forhåpninger. Hun skulle gjerne sjekke meg, men vi kom mest sannsynlig til å bli sendt hjem. ?Ingen førstegangsfødende kommer smilende inn her i aktiv fødsel?.

Vi ble tatt inn på et rom og jeg ble sjekket. Til hennes og vår store forskrekkelse hadde jeg faktisk 5, nesten 6 cm åpning. ?Nei her skal ingen hjem, dere skal på fødestua?? Herlighet, vi var faktisk halvveis ? over halvveis, og vi som trodde vi skulle hjem?

Sammen med mine ?krav? om epidural i fødebrevet mitt hadde jeg også skrevet at jeg gjerne ville bruke badekar i begynnelsen, og vi ble derfor flyttet over til et rom med et stort badekar. Det varme vannet var superdeilig, jeg slappet av og vannet lindret godt under riene. Etter en stund begynte riene å bli mer og mer ubehagelige og vi fant ut at vi måtte be om epiduralen siden det kanskje ikke var så lenge igjen. Jordmoren sjekket meg og jeg fikk beskjeden jeg hadde fryktet mest i verden - Anestesilegen ville tidligst kunne komme om en time, og jeg var så nærme at epiduralen ikke ville rekke å fungere før det var over? Overraskende tok jeg den beskjeden mye bedre enn fryktet, fordi riene var helt overkommelige. Selv om riene begynte å gjøre veldig vondt var jeg så heldig at de ikke varte mer enn ett minutt, og det var alltid en pause mellom de, noe som gjorde at jeg fikk slappet av og hentet meg inn igjen før det kom en ny. Det var først fra 8 cm at jeg synes riene var kjempe vonde, men også på dette tidspunktet var det gode pauser mellom de.

Siden det ikke ble noe epidural ble jeg sittende i badekaret. For meg var det den siste delen av fødselen som var mest intens og det er ganske mye jeg ikke husker fra den siste timen. Liam Andrés ble nesten født i vann, men han ville ikke komme ut og etter en del forsøk i badekaret måtte jeg over i en seng for å få litt hjelp. Etter jeg kom over i sengen var det et trykk og 06:05 kom verdens vakreste gutt til verden, 3155g og 49 cm lang, bare litt over 5 timer etter vi ankom sykehuset.


 

Når jeg ser tilbake på fødselen har jeg nesten bare gode følelser. Det var selvfølgelig vondt, men fordi den gikk såpass fort og jeg hadde gode pauser mellom hver rie klarte jeg å bevare roen.

Etter fødselen fikk vi også et par fine dager på familierom på sykehuset, og om dere har muligheten til dette er det virkelig å anbefale. Vi hadde vårt eget rom, og både Jonathan og jeg fikk vært sammen med gutten vår til en hver tid. Vi fikk fra første dag dele alle de nye opplevelsene sammen som en familie på 3, noe jeg er veldig takknemlig for. Man har utrolig mange følelser etter en fødsel og er veldig usikker, derfor var det veldig betryggende å kunne ha Jonathan med meg hele tiden.

Jeg ønsket å dele dette med dere for å vise at det også finnes gode fødselsopplevelser, selv om man gjerne hører mest om de vonde. Men uansett hvordan fødsel man opplever, har man i hvert fall verdens beste premie i vente ❤

#mamma #fødsel #fødselshistorie #mammablogg #familie #sykehus #drammensykehus #familierom

AMMEHYSTERI

18.07.2016 // kl.13:58 // Barn // 5 kommentarer

- MANDAG, 7 DESEMBER, 2015 -

Tenk at det mest naturlige i verden skaper så mye oppstyr for tiden? Jeg føler fokuset på dette, og i hvilken grad det er ok å amme offentlig, aldri har vært større.

Dette temaet er noe som opptok meg allerede mens jeg gikk gravid og jeg leste diverse artikler om damer som hadde blitt snakket til og bedt gå å amme på toalettet, fordi de rundt synes det var ekkelt å se at hun matet barnet sitt. Jeg var derfor veldig spent på dette med offentlig amming, og uvitende meg hadde planer om å time slik at jeg matet lille før vi dro, så jeg slapp dette når vi var ute. Lite visste jeg at det ikke er så lett som jeg trodde. Det er ikke noe klokke som styrer når skatten vil ha mat, og det kan til tider være svært hyppig.
Jeg prøver hele tiden å si til meg selv at dette er det mest naturlige i verden, men allikevel er det noe i meg som er redd for å bry de rundt. Redd for å gjøre folk ukomfortable. Det er har blitt mer og mer vanlig å bruke store ammetelt for å ikke vise bitte litt av brystet mens man ammer. Pupper og kropp blir brukt til alt fra å selge hamburgere til biler og flashes på magasinforsider uten at noen bryr seg, men å vise en liten glipp av puppen når man ammer skal være så utrolig ille? For noen år siden var ikke dette et tema en gang, men med sosiale medier, blogger og påvirkningen fra USA kommer også disse tankene mer og mer til oss.

Jeg har heldigvis ikke opplevd noen ubehagelige situasjoner selv, bortsett fra noen blikk, men jeg tar meg allikevel i å bruke mye energi på å skjule meg mest mulig når jeg skal amme, og tenker ofte over hvor mye jeg viser og om de rundt vil føle seg brydd. I begynnelsen kunne jeg til og med ha disse følelsene rundt familie og venner, og spurte om det var ok at jeg ammet, spesielt om vi satt rundt matbordet.

Nå begynner jeg heldigvis å slappe mer av med ammingen. Om noen rundt synes dette er fryktelig ille så får de se en annen vei, er gullet sulten skal han selvfølgelig få mat og ikke på et toalett?

Q: Hva er dine tanker rundt offentlig amming? Har du opplevd noen ubehagelige situasjoner selv?

#mamma #amming #ammehysteri #mammablogg 

HVERDAGEN SOM MAMMA

18.07.2016 // kl.13:27 // Barn // Ingen kommentarer

- TORSDAG, 5 NOVEMBER, 2015 -
 

Det er ikke til å stikke under en stol at det å få barn forandrer livet totalt. Man er selvfølgelig veldig klar over det på forhånd, men det er allikevel umulig å sette seg inn i situasjonen før man plutselig er der. ​
  

SPONTANITET
Ting tar plutselig mye lenger tid, og det er ikke lenger like lett å kaste seg i bilen for å, for eksempel, rekke butikken som stenger om 15 minutter.


Å REKKE AVTALER
Vi har nok alltid vært av de litt trege, de som gjerne venter litt for lenge før man begynner å gjøre seg klar. Nå er det ikke lenger bare vår egen tid som må beregnes, men også en annen med store behov som skal tas hensyn til. Og når du trodde du var i rute og er på vei ut døra må plutselig en bleien skiftes, alle klærne byttes og det trengs kanskje litt påfyll av mat - og vips var man en halvtime forsinket.


DUSJ OG EGENTID
Jeg har aldri i mitt liv satt så stor pris på å dusje som jeg gjør nå. Før jeg ble mamma var dette noe jeg kunne gjøre når jeg ville, men nå har jeg sjeldent hendene frie og det er ikke like lett å få tatt den lange dusjen som man tidligere tok med største selvfølge. Nå går dusjene i lynets hastighet mens man til en hver tid holder øye med babycallen utenfor dusjen. Når man derimot får muligheten til å stå lenge under det varme vannet, og til og med rekker å peele huden og kure håret - det nytes som aldri før!


 

SØVN
Dette er vel det største samtaleemnet med en liten i hus. Om jeg er heldig kan jeg kanskje få fire timer sammenhengende søvn, men det er ikke hverdagskost. Søvnen blir brutt opp gjerne etter bare en eller to timer hvor det er tid for amming. Når man da er så trøtt at øynene nesten ikke holder seg oppe, er det ikke sjeldent at jeg ender opp med å sove sittende i senga med lyset på mens jeg ammer. Og vips våkner jeg 3 timer senere litt små-svimmel, med stiv nakke og gullet sovende i armene. Om jeg da får lagt han ned i kurven sin fortsatt sovende, og jeg kan legge meg ned og slå av lyset - det øyeblikket nytes. Det at jeg tidligere kunne sove 12 timer i strekk er ufattelig!
 

HUSARBEID OG KLESVASK
Man blir veldig effektiv av å ha en liten baby i hus. Her må ett hvert øyeblikk med ledige hender utnyttes slik at man kan få satt på en klesvask eller tatt ut av oppvaskmaskinen. Jeg opplever faktisk at jeg får gjort minst like mye nå som før - nå presses jeg til å være effektiv kontra før hvor jeg hadde så god tid at jeg like godt kunne gjøre det senere.
 

KJÆRLIGHET, USIKKERHET OG TÅRER
Selv om hverdagen har blitt veldig annerledes er den også helt fantastisk. Utrolig at man kan elske noen så høyt som man kun har kjent en liten stund. Det er helt utrolig å se utviklingen som skjer så fort og den herlige følelsen når han smiler til meg. Alle program som handler om små barn kan få meg til å begynne å gråte, og jeg relaterer meg til de på en helt ny måte. Jeg har aldri før gått så forsiktig i trappen som jeg gjør nå når jeg bærer han i armene mine, eller når vi går ned en bratt bakke holder jeg så hardt i vogna at det verker i hendene. Tanken på at noe fælt skal skje han gjør meg kvalm og når han gråter får jeg vondt langt inn i hjertet. Det er uten tvil en stor forandring å ha blitt mamma, men det er også den største gleden jeg har opplevd og jeg er så stolt av den vakre gutten vår!


#mamma #mammablogg #mammahverdag #barn #baby #babytid #følelser #kjærlighet 

hits