ALLE JULIE MARIANNE SILJE HELEN VERONICA


HOVEDSIDE OM JULIE GRATISDESIGN PORTFOLIO FØLG BLOGGEN

august 2016 :

Våre morgenrutiner

24.08.2016 // kl.21:10 // Barn // 5 kommentarer

I går fikk Liam Andrés vaksine igjen, og han våknet derfor i dag med feber - noe som ikke var så uventet etter han hadde fått vaksine. Derfor ble det hjemmedag på Liam Andrés og meg i dag. Vi prøvde oss en tur innom jobben i håp om at han kanskje skulle ta seg en dupp i vogna si, mens jeg fikk gjort unna noen hastesaker, men det var ikke lillegutt enig i. Etter mange trillerunder på parkeringsplassen måtte vi bare gi opp og dra hjem. Nå sover han i hvert fall i senga si, og vi krysser fingrene for å våkne til en fornøyd og feberfri gutt i morgen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Nå er vi halvveis inn i 3. barnehageuke og vi har ganske raskt kommet oss inn i nye morgenrutiner. Derfor tenkte jeg å dele våre morgenrutiner med dere, så dere kan få ett innblikk i hvordan vi har valgt å fordele oppgavene på morgenen, og kanskje du kan plukke opp noen tips også...?

06:00: Vekkeklokken min ringer og etter et par slumre-runder står jeg opp og ordner meg. Jeg prøver å dusje på kvelden, i hvert fall om jeg skal vaske håret, så jeg slipper å bruke masse tid til det på morgenen.

06:15 - 07:00: Liam Andrés våkner som regel en gang mellom denne tiden. Jonathan står opp når Liam Andrés våkner og de legger seg på sofaen og koser.

07:00: Jeg er ferdig ordnet, og tar med meg Liam Andrés på badet og steller han for dagen. Jonathan setter ut Kokos, ordner seg og smører nister.

07:20: Liam Andrés er ferdig stelt, jeg setter han i stolen sin og han koser seg med Nickelodeon jr på tven, mens jeg ser over barnehagesekken hans og pakker de siste tingene våre.

07:30: Kjører til barnehagen. Jeg leverer han som oftest på morgenen og Jonathan henter han på ettermiddagen.

Det var en typisk morgen hos oss. Det jeg synes er så utrolig deilig med denne løsningen er at jeg alltid får den tiden jeg trenger til å ordne meg selv, uavhengig av om Liam Andrés våkner før eller senere enn vanlig. Derfor trenger jeg kun å tilpasse tiden min til at jeg skal være ferdig med meg selv til kl. 7, og ikke ta hensyn til at Liam Andrés kan våkne tidligere enn han pleier. Det er også veldig deilig for guttene å få en rolig start på morgenen med kos på sofaen.
 

Q: Hvordan er deres morgenrutiner? Hva er viktig for deg/dere for å få en fin start på dagen?

 

#hverdag #mamma #mammablogg #familie #barn #morgen #morgenrutine #morgenrutiner #rutiner #tips #baby #barnehage 

Din første bursdag

20.08.2016 // kl.21:51 // Barn // 12 kommentarer

Da var huset ryddet, beina slengt i sofaen og lillegutt i drømmeland etter en veldig fin dag. 

I dag ble den skjønne lille gutten vår 1. år! Ett år siden vi var på sykehuset med denne lille, nye skatten. Ett år siden vi som stolte foreldre trillet ned og viste frem Liam Andrés til de spente besteforeldrene sine, og ett år siden hele vår verden ble endret. Nå sitter vi her med et sjarmtroll på ett år. En blid og bestemt liten barnehagegutt! Ja ingen tvil om at hverdagen vår var veldig annerledes for litt over ett år siden, men som vi koser oss og vi er så stolte ♥


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dagen startet med en skikkelig kosestund på sofaen for Liam Andrés og mamma før vi ryddet huset, bakte kake, Liam Andrés fikk slikkepotten med sjokoladekrem og huset fyltes av nærmeste familie og faddere. Lillegutt har hatt en superfin første bursdag med masse oppmerksomhet og gaver, også hører det jo med at man må få spise kake selv når man er ett år, så det har han gjort - med hele seg! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#mamma #mammablogg #familie #foreldre #barn #baby #hverdag #bursdag #bursdagsgutt #gaver #kake #bursdagsfest #fest #selskap #feiring

MomChallenge #3 - Favoritter i klesskapet

19.08.2016 // kl.12:22 // Barn // 3 kommentarer

Hei og god fredag! 
I dag nyter jeg dagen hjemme med lillegutt siden det er planleggingsdag i barnehagen. 
Han ligger for øyeblikket og sover ute i vogna si (barnehagen har gitt han noen gode rutiner), mens jeg sitter inne og er klar for å svare på denne ukens #MomChallengeMomscollective.blogg.no

Denne uken viser vi dere våre favoritter fra klesskapet. Mine første favoritter er disse to nydelige settene. Det til venstre er strikket av moren til Jonathan, Liam Andrés sin farmor, og det til høyre av hans tippoldemor. De er så nydelige er blitt brukt masse. Spesielt jakken og genseren. Veldig praktisk som ytterplagg på kjølige høstdager. Nå begynner de dessverre å bli små, men jeg var nødt til å ta de med uansett. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denne jakken fikk Liam Andrés av søsteren min i julegave. Den er så utrolig fin og har blitt brukt masse, og som genseren og jakken over, er denne også brukt masse som ytterjakke. Luen er også en stor favoritt, som dessverre begynner å bli trang - så vi må nok snart på jakt etter en ny. Til slutt vil jeg vise dere mine absolutte praktiske favoritter. Buksene fra Lindex er helt fantastiske og vi har hatt denne typen bukser helt fra han var nyfødt. De selges også fast på "3 for 2"-tilbud - å få mer for pengene er alltid kjekt! En annen favoritt er disse smekkene fra IKEA. De selges i 3 pk til kun 39,- og har fleece på baksiden slik at de holder seg tørre lenge. Vi benytter sikkert 3 smekker daglig, så vi har en hel haug av disse. 

Det var noen av mine favoritter fra klesskapet. Håper dere likte de! 

PS! Delta gjerne i ukens utfordring dere også ved å vise oss deres favoritter fra klesskapet i et innlegg. Bruk #momchallenge eller send innlegget på mail til momscollective@hotmail.com - så kanskje nettopp ditt innlegg blir delt på MomsCollective.blogg.no


#mamma #mammablogg #barn #baby #klesskap #barnetøy #babytøy #klær #barnemote #familie #foreldre #momchallenge

EN STOR DAG

15.08.2016 // kl.17:51 // Barn // 10 kommentarer

Hei og god mandag!

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra jobb, ukas første dag er nesten over og Liam Andrés er i gang med sin 2. uke i barnehagen. Jeg leverte han i dag og det går fortsatt like fint. At dagene er mer krevende med mange inntrykk er det ingen tvil om, når jeg kom inn døra ble jeg møtt av to gutter som sov ved siden av hverandre på sofaen. Hverdagen med barnehage og jobb er slitsomt både for far og sønn ♥ Jeg satt hele veien hjem og gledet meg til å komme hjem til masse kos, men dette var da også en koselig ting å bli møtt med - kosen får jeg få etterpå. 


På lørdag er det forresten en stor dag - Liam Andrés blir ett år! Herlighet tenk at han er ett år allerede! Da blir det bursdagsfeiring med nærmeste familie og faddere. Hadde egentlig lyst å be inn hele familien, men det kan bli litt mye for en ettåring. Vi får heller ha større feiringer når han blir eldre. 
Men bursdagsfeiring skal det bli uansett og jeg gleder meg til å ordne til ettårs-bursdag! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå skal jeg lage middag også får jeg snart vekke gutta! 

Ønsker dere en flott uke, og snart kommer det ny #MomChallengeMomsCollective! Husk at du også kan delta, så kanskje nettopp ditt innlegg blir delt på MomsCollective!
 

Q: Har du noen spennende planer denne uka?

 

#mamma #mammablogg #familie #foreldre #barn #baby #bursdag #barnehage #jobb #hverdag #blogg #bloggutfordring 

MomChallenge #2 - Barnets favoritt

11.08.2016 // kl.18:06 // Barn // 3 kommentarer

Da er vi i gang med den 2. MomChallengenMomsCollective,
og denne ukens tema er "Barnets favoritt". 

Liam Andrés har egentlig ingen klar favoritt når det kommer til leker, bamser eller liknende. Det meste kan lekes med og en brusflaske kan være like så spennende som de flotteste leker. Det som derimot alltid er like fasinerende er Kokos - hunden vår. 

Om vi nevner Kokos begynner Liam Andrés å lete rundt i rommet med blikket, setter vi han ned på gulvet krabber han i hundre mot Kokos, og om vi f.eks skal gi han mat og Kokos er i nærheten er ikke maten særlig spennende mer. Nå har han også lært seg å si Kokos, så når han hører klørne treffer gulvet begynner han å kikke seg rundt å si "Kookoos, Kookoos..." - Hihi så søtt å høre på ♥ 

Kokos er jo verdens snilleste, men vi er nødt til å skille de litt siden Liam Andrés kan bli litt hardhendt. Han blir derimot flinkere og flinkere til å klappe og ikke lugge. Så det blir spennende å se fremover. Jeg er helt sikker på at de to kommer til å få mye glede av hverandre. Vi ser jo allerede at Kokos også er veldig nyskjerrig på Liam Andrés. 

Nå er jeg spent! Hva er barnet ditt sin favoritt? 
Delta gjerne i ukens challenge du også ved å svare på spørsmålet i et innlegg og merk det med #momchallenge, eller send innlegget på mail til momscollective@hotmail.com - så kanskje nettopp ditt innlegg blir delt på momscollective.blogg.no


#mammablogg #mamma #barn #baby #hund #hundogbarn #momscollective #momchallenge #familie

Barnehagegutt

10.08.2016 // kl.14:35 // Barn // 4 kommentarer

Og vips har vi en barnehagegutt i hus!Barnehagetilvenningen har gått veldig bra og Liam Andrés storkoser seg! Den 3. dagen med tilvenning er ferdig, og allerede i går var han alene i barnehagen uten oss. I følge planen barnehagen hadde lagt opp var det egentlig først i dag vi skulle trekke oss tilbake, men etter en times tid i går dro vi en tur, siden han virket så trygg. I dag leverte vi han 9 og hentet han igjen 14, uten noe problem. En god følelse å se hvor lett han tar det, men også en merkelig følelse å gå fra han.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Han leker og skravler masse. En veldig tillitsfull og sosial gutt som henvender seg til både barn og voksne. Han er foreløpig den yngste på avdelingen, men det ser ut til å gå veldig bra, og han har allerede fått seg en venn. I går satt de plutselig på gulvet og holdt rundt hverandre og koste. Hihi ♥ 

Det blir spennende å se videre hvordan det går, om han fortsetter å være så trygg eller om det kommer en liten reaksjon etterhvert.

Q: Noen andre som har hatt barnehagetilvenning? Hvordan har det gått?
 

#barnehage #barnehagetilvenning #barn #mamma #baby #mammablogg #hverdag #barnehagesekk #foreldre #familie 

En flott og personlig dåpsgave

07.08.2016 // kl.11:13 // Barn // 8 kommentarer

God søndag! Første jobbuke, etter over et år hjemme, er gjennomført. Det var veldig hyggelig å se igjen alle og deilig å jobbe litt igjen. Gutta har også kost seg denne uken, og nå er vi klar for barnehagestart i morgen. Barnehagen har laget et flott oppstartsprogram, og om alt går etter planen skal vi ha 3 innkjøringsdager før han skal ha sin første ordentlige dag på torsdag. Det blir spennende å se hvordan han trives. Han er heldigvis veldig trygg på fremmede, så jeg ser for meg at det skal gå fint, men man vet jo aldri. Noen spennende dager har vi i hvert fall foran oss!

Nå tenkte jeg å vise dere en veldig flott gave Liam Andrés fikk til dåpen sin 10. januar. Hvor flink er ikke søsteren min, Eline? Denne flotte stolen er håndmalt! Hun har tydeligvis fått noen gener som ikke ble delt med meg...
En skikkelig kreativ og flott gave som Liam Andrés kommer til å ha masse glede av fremover. 

 

#dåp #barnedåp #dåpsgave #mammablogg #barn #familie #DIY #barnehage #barnehagestart #barneutstyr 

MomChallenge #1 - 8 kjappe

03.08.2016 // kl.19:43 // Barn // Ingen kommentarer

Da er vi i gang med vår første MomChallengeMomsCollective.
Denne uken vil dere bli litt bedre kjent med oss via "8 kjappe"

1) Barnet mitt akkurat nå
Akkurat nå ligger Liam Andrés og sover ved siden av mammaen sin på sofaen, sliten etter en morsom dag hjemme med pappa. Han er allerede blitt over 11 måneder og er en skikkelig energisk, "skravlete" gladgutt.2) Hvordan har dere gjort det i forhold til foreldrepermisjon?
Jeg tok først ut min permisjonsperiode og fellesperioden. Når min permisjon var over i slutten av april gikk Jonathan ut i permisjon og jeg over i ulønnet permisjon, slik at vi fikk en lang og koselig sommer sammen. Jonathan er lærer så derfor gikk hans permisjon over i ferie, og han har utsatt de resterende to ukene til våren.

3) Beskriv barnet ditt med 3 ord
Blid, nysgjerrig og sjarmerende.
 

4) Dette ble annerledes enn jeg forventet mens jeg gikk gravid
Mens jeg gikk gravid så jeg for meg alle de tøffe antrekkene jeg skulle kle han opp i, og jeg hadde skapet fult av søte heldresser, kule bukser og gensere. Jeg innså derimot fort at det var myke bodyer og joggebukser som ble mest brukt - både behagelig og praktisk. Jeg hadde vel heller ikke sett for meg at jeg ville tilbringe de fleste dagene hjemme i joggebuksa med håret i en knott..
 

5) Hvordan kom dere frem til barnets navn?
Siden Jonathan heter Jonathan Andrés ønsket vi (spesielt jeg) å ha med Andrés i navnet. Jeg synes det er så koselig å ta med litt av Jonathans Colombianske bakgrunn videre. Å finne navn 1 var derimot vanskeligere, spesielt siden Jonathan jobber som lærer og hadde en preferanse til alle navn jeg foreslo. Vi falt begge for navnet Liam, og synes det var kort nok til at det ikke ble tungt med Andrés bak, siden vi ønsket å bruke begge navnene i hverdagen. Nå sier vi alltid Liam Andrés og det passer han perfekt!
 

6) 3 barneprodukter du ville anbefalt til en gravid venninne
- Vognen Babyzen yoyo - den er helt fantastisk på reise, butikken eller på besøk om man ikke ha barnestol.
- Joggebuksene til Lindex. De selges fast på "3 for 2"-tilbud og er helt fantastiske
- Bleiene til Rema 1000. Billige og kjempebra!

7) 3 "fun facts" om Liam Andrés
- Liam Andrés kan si pappa, mamma og Koko (For Kokos)
- Liam Andrés elsker oppmerksomhet og "skravler" med alle når vi f.eks er i butikken
- Når vi sier "Er du sterk?" til Liam Andrés knytter han hendene, spenner hele kroppen, viser undertennene og rister - for å vise hvor sterk han er. Hihi verdens søteste lille raring ♥

8) Det beste Liam Andrés vet er
Smoothie, brødskive med leverpostei, vannflaska si og alt vi spiser.

 

PS! Delta gjerne i ukens challenge du også!
Besvar spørsmålene over og bruk #momchallenge i innlegget eller send innlegget på mail til momscollective@hotmail.com - så kanskje nettopp ditt innlegg blir delt på momscollective.blogg.no


#blogg #bloggchallenge #bloggutfordring #mammablogg #momscollective #momchallenge #familie #barn #gravid #graviditet #hverdag #permisjon #barneprodukter #babyprodukter #baby

5 ting jeg vil savne med permisjonstiden

01.08.2016 // kl.19:25 // Barn // 4 kommentarer

I dag har jeg hatt min første dag tilbake på jobb og permisjonstiden er offisielt over. Med det er det en del ting jeg innser at jeg kommer til å savne. I dette innlegget har jeg samlet 5 ting jeg kommer til å savne med permisjonstiden.


♥ MORGENSTUND
Jeg elsker morgenstundene med Liam Andrés. En trøtt liten gutt som sitter rolig i fanget til mammaen sin og koser. Disse rolige morgenstundene kommer jeg til å savne nå når morgenene vil bli litt mer hektiske fremover.


♥ MILEPÆLER
Frem til nå har jeg vært sammen med Liam Andrés hver dag siden han ble født, mange timer om dagen. Jeg har opplevd hans første ord, se han snu seg, sette seg, reise seg - ja alle milepælene. Nå vil jeg derimot være borte fra han over 8 timer om dagen, og det er ikke til å skyve under stol at jeg vil gå glipp av mye fremover. Kanskje han til og med vil ta sine første skritt i barnehagen...


♥ RO
Å være hjemme når andre er på jobb betyr at man kan velge å dra ut når det er lite folk. Vi har derfor hatt mange koselige turer på senterne mens det er rolig og lite folk. Ruslet rundt, sett i butikker og spist mange gode lunsjer.


♥ FAMILIETID
Rolige morgner, trilleturer, lekestunder og null stress. Det har ikke vært mye å rekke dette året og vi har hatt masse tid sammen. Vi har også vært så heldige at Jonathan har vært hjemme med oss siden mai - så vi har hatt masse koselig familietid sammen.


♥ LILLEGUTT
At permisjonstiden er ferdig betyr ikke bare at jeg skal tilbake på jobb, men også at lillegutt begynner å bli en stor gutt. Babytiden er over og vi har snart en ettåring i hus! En fantastisk blid og sjarmerende godgutt, men det er rart at jeg ikke lenger har en liten baby.


 

Selv om det er mye jeg vil savne er det også masse spennende å se frem i mot. Det var utrolig koselig å være tilbake på jobben og deilig å gjøre litt annet igjen. Permisjonstiden har vært fantastisk, men det er også godt å komme ut av boblen og tilbake til hverdagen.

 

Q: Hva kommer du til å savne / hva savner du med permisjonstiden?

 

#permisjon #permisjonstid #blogg #mammablogg #mamma #familie #jobb #hverdag #baby #barn

hits