ALLE JULIE MARIANNE SILJE HELEN VERONICA


HOVEDSIDE OM JULIE GRATISDESIGN PORTFOLIO FØLG BLOGGEN

oktober 2016 :

MOMCHALLENGE #7 - RUTINER

22.10.2016 // kl.12:47 // Barn // 8 kommentarer

Hei og god lørdag!
Nå har akkurat Liam Andrés våknet etter en lur i vognen sin ute. Husker jeg synes det føltes så utrygt å ha han sovende ute alene, men etter han begynte i barnehagen har vi sett hvor fantastisk smart det er og hvor mye bedre han faktisk sover - så det har blitt en god rutine hjemme i helgene også. Apropos rutiner - det er nettopp det dette innlegget skal handle om og er temaet i MomsCollective sin 7. MomChallenge.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rutiner er jo egentlig blitt et veldig beskrivende ord for vår hverdag nå de siste to månedene, med mor og far i full jobb og lillegutt i barnehagen.

MORGEN:
Liam Andrés våkner som regel hver morgen rundt 7, da steller jeg han mens Jonathan tar seg av nistesmøring. Klærne hans har jeg funnet frem og barnhagesekken pakket, dagen i forveien. Jeg har forresten skrevet et mer detaljert innlegg om våre morgenrutiner HER.

BARNEHAGEN:
07:30 går vi ut døra og kjører til barnehagen. Det er som regel jeg som leverer i barnehagen og det er en av de koseligste tingene jeg vet om. På barnehagen blir vi møtt av de hyggelige ansatte og det føles alltid så trygt å overlate Liam Andrés til de. Jeg setter Liam Andrés i stolen og gir han frokosten sin før jeg går. Han elsker mat, så når han får maten sin sitter han fornøyd og koser seg, og det aldri noe problem å gå. Jeg slutter på jobb 16:00 og kjører bort i barnehagen som er bare 2 minutter unna. Vi ønsker ikke å gjøre barnehagedagene hans lenger enn nødvendig, og siden jeg er nærmest blir det som oftest jeg som henter. Det er også noe av det koseligste jeg vet om og Liam Andrés lyser alltid opp som en sol når jeg kommer.

MAT:
Når vi kommer hjem fra barnehagen begynner jeg som regel å lage middag med en gang. Om middagen går forholdsvis raskt å lage, spiser Liam Andrés det samme og samtidig som oss. Om det tar tid får han et middagsglass først, siden han er så sliten og sulten etter barnehagen. Han sitter uansett sammen med oss under middagen og får alltid smake på vår mat selv om han har spist.

LEKESTUND:
Etter maten ser vi litt på barne-tv eller leker på gulvet. Liam Andrés pleier å være ganske sliten på dette tidspunktet, så det gjelder egentlig bare å "holde ut" til det er tid for å sove. Han bader/dusjer annen hver dag, og jeg bytter på å ta han med meg inn i dusjen ellers bade han i balja si.

KVELDSSTELL:
Klokka 19:00 er det tid for en stor porsjon grøt før vi skifter til pysj og pusser tenner. Deretter pleier Liam Andrés og ligge i armene til Jonathan og roe ned før han legges. Vi legger han våken og noen ganger kan han bli litt sint og trenge litt ekstra kos eller trygghet, men som regel går det veldig fint og vi kan høre han skravle og tulle i senga si før han sovner.

Her var noen av våre hverdagsrutiner slik de hovedsakelig ser ut. Nå vil jeg gjerne høre deres rutiner. Delta gjerne i ukens challenge du også! Bruk #momchallenge eller send innlegget på mail til momscollective@hotmail.com - så kanskje nettopp ditt innlegg blir delt på momscollective.blogg.no

 

#mammablogg #mamma #familie #barn #rutiner #hverdag #foreldre #barnehage #momscollective

FOTOTIPS: FOTOGRAFERING I DÅRLIG LYS

19.10.2016 // kl.20:55 // Tips: Foto // 10 kommentarer

Det er ingen hemmelighet at lys er en avgjørende faktor når det kommer til fotografering, og det aller beste resultatet får man når man tar bilder i naturlig dagslys. Hva gjør man da når man bor i Norge og det er mørkt nesten hele vintersesongen? I dette innlegget tenkte jeg derfor å komme med noen tips til fotografering i dårlig lys. Husk at dette på ingen måte er en fasit, men noen tips i forhold til hvordan jeg gjør det.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

KAMERAINNSTILLINGER:

Jeg er, som mange andre, allergisk mot kameraets innebygde blits. Jeg synes den flater ut og ødelegger bildene mer enn den hjelper. Derfor klapper vi igjen blitsen og stiller inn innstillingene slik at vi slipper å bruke den. Først må du stille kameraet over på manuelle innstillinger og deretter forholder vi oss til lukkertid, blender og ISO.

LUKKERTID: Det første jeg stiller inn er lukkertiden. Jo lenger lukkertid jo mer lys slipper du inn, men man må også huske at lenger lukkertid også lettere gir bevegelser i bildet. Jeg har kommet frem til at 1/80 er maks om man ikke har stativ.

BLENDER: Blenderen styrer hvor mye lys du slipper inn, og jo større blender du har (lavt tall) jo lysere blir bildene. Blenderen styrer også dybdeskarpheten i bildet så stor blender vil gi deg en mer uklar bakgrunn på objektet. Jeg stiller alltid denne til ett så lavt tall som mulig, men om du skal ta bilde av mange personer kan du ikke ha for stor blender, for da vil noen personer bli ute av fokus pga. dybdeskarpheten.

PS! Standardobjektivet som følger med kameraet har sjeldent mulighet for veldig stor blender - så om du ønsker større blender bør du investere i et fastobjektiv f.eks 35mm eller 55mm. Disse kan gjerne gi så stor blender som f.1.4 eller f.1.8, mens objektivet som følger med kameraet som regel ikke kan gi høyere blender enn f.3.5.

ISO: Når lukkertiden er satt til maks tid og blenderen til maks størrelse stiller jeg inn ISOen. ISOen styrer kameraets lysfølsomhet og jo høyere denne er, jo lysere blir bildene. En tommelfingerregel er allikevel å alltid ha denne så lav som mulig, da høyere ISO gir mer støy/korn i bildet. Her er det veldig forskjell fra kamera til kamera i forhold til hvor godt det støtter høye ISO-verdier uten å gi mye støy. 

Kort oppsummert:
1) Så lang lukkertid som mulig uten at bildene blir uklare - f.eks: 1/80
2) Så stor blender som mulig ? f.eks: f 1.8 
3) Still ISO så høyt du må for at bildene skal bli lyse nok, men ikke høyre enn nødvendig pga. støy.

REDIGERING:

Når man tar bilder i innelys får man som oftest et ganske uflatterende gult lys. Man kan stille inn hvitbalansen på kameraet for å nøytralisere dette, men jeg synes det er en enkel ting å ordne i etterbehandling ved å stille på kurver. Jeg bruker alltid Photoshop til redigering, men jeg har funnet et bra gratisalternativ: https://pixlr.com/editor/ og det er med dette programmet jeg skal vise dere redigering av kurver nå.


FØR / ETTER


1) Velg justeringer i toppmenyen og deretter kurver.
2) Velg blå fra dropdown-menyen kanal. Deretter drar du opp det blå i bildet.


3) Velg rød fra dropdown-menyen kanal. Deretter drar du ned det røde i bildet.
4) Til slutt velger du RGB fra dropdown-menyen kanal, og stiller på kurven for å lysne bildet slik du ønsker.

​Håper dette innlegget kunne gi deg noen nye tips! Lik og del gjerne innlegget med dine venner!

Q: Lærte du noe nytt? Noe annet du ønsker tips om?

 

#foto #fototips #fotolys #lys #fotografering #bilde #bilderedigering #photoshop #photoshoptips #fotoredigering #blender #objektiv #olympus #olympuspen

Første tur på hytta

17.10.2016 // kl.22:33 // Barn // 1 kommentar

Hei og god mandag! Håper dere har hatt en fin start på uka.

I går kveld kom vi hjem etter en veldig koselig helg på fjellet. Foreldrene til Jonathan har kjøpt seg hytte på Rauland og vi har kost oss så masse. Superfin hytte med flott beliggenhet i nydelige omgivelser! Her gleder vi oss til å tilbringe masse tid fremover og skape mange flotte minner! På søndag fikk vi også se den første snøen legge seg på bakken, så sannsynligheten er stor for at vi møtes til snøkledd landskap neste gang vi skal opp dit. Vi har forhåpentligvis mange flotte skiturer foran oss både på langrenn og slalåm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

PS! Nå er vi i gang med ny challengemomscollective, så ikke glem å ta en titt HER og husk at du også kan delta ? så kanskje innlegget ditt blir delt på momscollective.blogg.no

 

#hytte #hyttetur #familie #barn #mamma #mammablogg #fjell #Rauland #foreldre #tur #fjelltur #Eurasier

MOMCHALLENGE #6 - THROWBACK

04.10.2016 // kl.20:40 // Barn // 2 kommentarer

Da er vi i MomsCollective tilbake med ny challenge og denne uken ser vi tilbake, mimrer om de små, deler minner og erfaringer.Det er egentlig helt sykt hvor fort man glemmer. Når man ser utviklingen rett foran øynene, skjer den så gradvis at man ikke legger merke til det. Jeg klarer nesten ikke huske at han har vært så liten, skjør og hjelpesløs. Nå har vi en aktiv, bestemt og blid gutt, og det er tydelig at han ikke er en liten baby lenger. Han har utviklet seg så masse, men det har virkelig jeg gjort også. Jeg husker hvor mye usikkerhet det var. Fikk han i seg nok mat? Hadde han på seg nok klær? Hvordan skulle vi få han til å sove? Når skulle vi innføre faste rutiner? Jeg googlet og googlet, leste og leste. Det er så mange meninger, så mange studier og så mange forskjellige løsninger. Om man ikke føler seg usikker nok fra før blir det ikke mindre av å google eller spørre andre om råd. Alle mener forskjellig, har forskjellige erfaringer og ikke minst - alle barn er forskjellige.Det er ikke lett å vite hva man skal gjøre når alt er nytt, men en ting jeg ville sagt til meg selv er slapp av, nyt tiden og ikke stress med verken rutiner eller søvn. Det går seg til. Du kommer ikke til å måtte amme han i søvn til han er 14 år, det er bare en periode nå hvor han trenger ekstra trygghet og nærhet.Tiden går fort det er det ingen tvil om. Nå er han allerede 13 måneder og har begynt sin 2. måned som barnehagegutt. Hverdagen er i gang for alvor, men den er så fin ♥


PS! Delta gjerne i ukens challenge du også! Bruk #momchallenge eller send innlegget på mail til momscollective@hotmail.com - så kanskje nettopp ditt innlegg blir delt på momscollective.blogg.no

#mamma #mammablogg #hverdag #throwback #barn #baby #familie #foreldre #momscollective

hits